Start  Releases  Mailorder  Bands  Media  Interact  About 
« Webshop Home

Search
List Pre-order only

Our Catalog
CD
Vinyl
MC
DVD
Merch
Clothes
Reading
Sleeve
Paraphernalia
Miscellaneous

For Customers
» Order Information
» Open Shopping Account
» Catalogue
» RSS Catalogue RSS
» Track Order

» Your Account
We accept PayPal payments.

Page Rank
HOTBILD - I SKUGGAN AV LIVET


 HOTBILD -  I SKUGGAN AV LIVET (CD-R in plastic) Track list:

1. Hungrig, trött och tärd Lyrics to this song.
2. I skuggan av livet Lyrics to this song.
3. Medan världen gick åt helvete Lyrics to this song.
4. Förblindad av hat Lyrics to this song.
5. Låt mig aldrig vakna mer Lyrics to this song.
6. Tomhet

   
Item: 1382
Date: 2005-10-27
Catalog No: KASSCD29
Format: CD-R in plastic
Label: Halvkass Produktion

Price: 20.00 SEK

Qty:

 
Information
Anxietycrust. If you take the music from crustacts like Skitsystem and Aktiv Dödshjälp, put it in a blender and mix down the lyrics of Personkrets 3:1. Spice it up with early Bathory and Darkthrone, and you will be serving Hotbild. Initially released as a demo cd-r by Hotbild themselves, this edition do have a bonus track titled 'Tomhet' which makes the record yet more brutal than the previous release.
Reviews
No Words zine, [written by Jocke. Distributed by -]
På "I skuggan av livet" (Halvkass Production, 2005) bjussar Ludvikas Hotbild på sex låtar crust-/blackmetalmangel som inte sparar på vare sig hat, misär, ångest eller blinkningar åt den (i somliga fall så brutalt överhypade) norska svartmetallen. Den allra första referensen som gör sig påmind stavas tidiga Darkthrone, vilket bör ses som en stark komplimang. Allra bäst blir det när man i "Låt mig aldrig vakna mer", drar allt till sin spets med självmordstexter, blastbeats, dubbla sånginsatser och fullskaliga bisvärmsriff som låter som om de är inspelade i becksvart mörker 300 meter under marken. Avslutande instrumentalspåret "Tomhet" är i sin tur mer black metal än vad ärketönten Varg Vikernes (ex Mayhem, Burzum) någonsin kommer bli, och knyter ihop liksäcken på ett strålande sätt.

Produktionsmässigt så är det långt ifrån Pro Tools och allt vad triggar heter, skitgött helt enkelt. Rått, mörkt och framförallt klädsamt, på ett sätt som de flesta nutida black metal-band saknar både integritet och framförallt kunskap för att lyckas bra med. Det är skillnad på skitigt och skitigt, helt enkelt.

Fan, jag gillar Hotbild skarpt, och kan starkt rekommendera "I skuggan av livet" till alla som torskar på norsk svartmetal från det tidiga nittiotalet, lika gärna som på skandicrust á la Skitsystem och Acursed.
 
Korsarkoff #P, [written by M.P. Distributed by -]
Med en utslagen vad jag gissar är en nitpunkare på framsidan och ett taggtrådsstängsel på baksidan lyckas Hotbild fånga essensen i sin musik ganska bra på bild. Det är en ganska primitiv och ondskefull, nästan lite black metal-inspirerad form av kängcrust, med desperat ekande sång och ett gäng riktigt starka spår. Redan i första spåret ”Hungrig, trött och tärd” (den måste fan handla om mitt jobb) känner jag ångesten ta stryptag på mig och tro nu inte att Hotbild släpper taget när de väl är där. Nej, greppet hårdnar och när de sex spåren är till ända finner jag mig i en känslomässig misär inte långt från den i slutscenerna i filmeposet ”Requiem for a dream”. De för genren ovanligt poetiska texterna ger en extra dimension åt något redan ganska fulländat och med det i åtanke är det här den bästa kängplattan jag hört på mycket länge!
 
Backlash, [written by Yxan. Distributed by -]
Jo det stämmer, vi recenserade den här plattan i förra numret fast ändå inte. Förra utgåvan kom från bandet själva, med ett annat omslag & med 5 låtar istället för 6. Det är såklart hedersknyfflarna på Halvfabrikat Records som genom sin underetikett Halvkass Produktion släppt detta mästerverk. Hur det låter? Läs recensionen på www.backlash.se eller i Backlash # 15. Bonuslåten på den här utgåvan heter "Tomhet" och är en instrumental ångestdänga på dryga 3 minuter som inte går av för hackor.
 
Cavum webzine, [written by Micke Hagstrm. Distributed by -]
Hårt och kompromisslöst är orden som bäst beskriver demon "I skuggan av livet", där Ludvika bandet Hotbild spelar skenande kängpunk, men jag tycker mej även höra såväl old school death som vissa HC influenser. Låtmatrealet är bra och bandet lyckas variera sej i en annars ganska snäv genre. Där många andra band i princip spelar samma låt om och om igen är Hotild allt annat än enformiga, Vilket är väldigt trevligt.

Sångaren levererar texterna med en stämma som för mej låter som den ligger på bristningsgränsen ständigt. Jag blir imponerad för varje ny rad som karln spottar fram. Överlag så tycker jag att det är en mycket bra demo med starka låtar och feta riff. Däremot tycker jag gitarrljudet är lite tunt, som om det saknas en extra gitarr ibland. Och trummorna låter stundtals som om dom står Väldigt långt borta. En mycket bra demo som skulle tjäna på att ha lite snyggare ljudbild.
 
Doomsday Magazine, [written by Andreas. Distributed by -]
Det snackas en del om råpunk med black metal-influenser nu för tiden och Hotbild är ett sådant band som passar in i den kategorin. Ljudet är helt klart black, sången lika så, trummisen manglar dubbla (talangfullt dessutom) då och då och det hörs på lång väg att det är metalsnubbar som försöker mangla råpunk. Jag är inte riktigt kompis med det här för när jag lyssnar på råpunk vill jag att det ska låta som råpunk och inte något annat. Visst, det är mangel men va fan, jag börjar bli oändligt trött på ångest, snyft-texter, det var kul i början med Acursed och Skitsystem men nu är det bara tröttsamt (Kontrovers, var är ni?!?!?). Inte nog med detta, låtmaterialet håller inte alls, en vers kanske funkar men sen kommer en helt ofattbart kass refräng och man bara undrar vad dom håller på med (I Skuggan av livet). Det finns några grindparier som bättrar på betyget, men dom vara inte allt för länge. Mangla Black istället, jag är helt övertygad om att ni klara det bättre, den här plattan kommer nog spelas lika ofta som första Personkrets 3:1 demon, och det görs endast i humorsyfte.

Avslutar med ett citat från Diskontos senaste platta Watch Us Burn: - Less talk about angst and suicide, please. This shit is wearing a bit thin. I know this society makes all of us miserable and too many people today are suffering from chronic depressions and psychological disorders inflicted by pressure from society, traditions, gender roles, etc. But – I´m so fuckin´ sick of bands singing: “I´m so depressed, I want to kill myself”. Have a fuckin´ bottle of absinth and start a fuckin´ Sisters of Mercy-band then. Hopefully you´ll feel better.
 
Joyzine, [written by Mikael Mrnberg. Distributed by -]
Beväpnade med vad som låter misstänkt likt en Slipknot-stöld och en sångmelodi påminnande om hejaramsor levererar Hotbild en smakfull dos rock n’rollkäng.

Det går inte att komma ifrån att detta svänger. Medan jag brottas med mig själv i frågan om vokalist Tobbe har en cool sångröst eller bara låter som en småtramsig tomte (utan att komma fram till något svar bör tilläggas), pumpar högerfoten frekvent mot golvet. Hotbild har ett elegant driv. Nog för att de manglar på med ganska vansinnig käng, men rockådran finns ständigt där. Gänget fastnar aldrig i den sedan länge fastslagna kängmallen, vilket är väldigt befriande. Låt mig aldrig vakna mer bjuder till och med på ett death metalintro.

Klassiska låttitlar som Hungrig, trött och tärd eller I skuggan av livet får mig dessutom på gott humör. Det är naivt och otroligt väntat, men ändå så rätt. Hotbild lyckas helt enkelt skapa en positiv känsla kring hela sin platta. Det är rock n’rollkäng i ett nötskal och jag upplever den sex spår långa resan som något för kort. Att sångmelodin i Förblindad av hat låter som hämtad från valfri ishall och att breaket i Medan världen gick åt helvete doftar otroligt mycket (sic), öppningsmelodin på Slipknots självbetitlade debut, får ses som en festlig omständighet.
 


Refresh | Go back